• Новак
Референтна Колекција на оксфорд: Речник На Оперски Ликови

Референтна Колекција на оксфорд: Речник На Оперски Ликови

DEN 844.00
Пристапност
Во достапна форма

Овој речник е дел Од Референтната Колекција На Оксфорд : користење на одржлива технологија за печатење на барање за да се направи реномираната листа на референтната Програма Оксфорд повеќегодишно достапна во хардбек формат. Единствена и авторитативна референтна работа А-З која ќе одговори на сите ваши прашања за тоа кој е кој во операта. Содржи над 2.500 живи записи на оперски знаци, со информации за креаторот на улогата и значајни изведби. Од Енеа до Заида, Книга Со Оперски Ликови обезбедува широко покривање на сите ликови во оперите од целиот свет и дава синопси за над 200 опери и оперети. Вклучува карактеристични написи напишани од познати личности од светот на операта, Како Што Се Пласидо Доминго и Даме Џенет Бејкер, плус написи придонесени Од Кристин Бруер и Оуојс Дидонато. Препорачаните веб-врски поврзани со операта се наведени за релевантни и ажурирани дополнителни информации. Оваа книга е непроценлив извор на референца за професионалци и аматери, Референтна Колекција На Оксфорд : Речник На Оперски Ликови (Тврд Повез).

Главните карактеристики

Избор на клиент